Публикуваха доклада за изчезналия самолет (обновена)

22076
Публикуваха доклада за изчезналия самолет (обновена)
Снимка: Gettyimages

Властите в Малайзия публикуваха доклад с предварителни изводи по разследването на обстоятелствата, които доведоха до изчезването на пътническия Боинг 777 на Малайзийските авиолинии, предаде РИА Новости.

Това е най-значителното огласяване на информация за полет MH370, изчезнал преди близо два месеца с 239 души на борда.

Издирват изчезналия малайзийски самолет с технология, с каквато е намерен Титаник

За търсенето на изчезналия малайзийски Боинг 777-200 ще бъде изпратен мощен хидролокатор, аналогичен с локатора, който откри "Титаник...

Докладът се състои от 5 страници и беше представен пред Международната организация за гражданска авиация. Той е обобщение на информацията, съобщена в течение на времето. Няма нови важни разкрития.

Докладът съдържа и аудио записи на разговори между пилотската кабина на самолета на Малайзия Еърлайнс и служителите от въздушния трафик, както и документи за товарите.

"Министър-председателят Наджиб Разак посочи като водещ принцип правилото, че доколкото съобщаването на определена част от информацията не пречи на разследването или на издирвателната операция, в интерес на отвореността и прозрачността, информацията трябва да бъде съобщавана пред обществеността", се казва в изявление на правителството на Малайзия.

Страната продължава да разследва какво се е случило със самолета. Тази седмица бившият директор на гражданското въздухоплаване на страната бе назначен начело на разследване, в което ще участват и членове на Националния съвет по безопасност на транспорта на САЩ и други чуждестранни авиационни агенции.

Търсят отломките на малайзийския Боинг на 4,5 км дълбочина

Черните кутии на изчезналия Боинг 777 на малайзийските авиолинии ще бъдат издирвани на дълбочина 4,5 км под водата с апарата Bluefin-...

В доклада не се съдържа информация от разследването на малайзийската полиция за това дали има извършено криминално действие като терористичен акт.

Правителството на Малайзия беше силно критикувано заради хаотичната си първоначална реакция и коментарите пред медиите за изчезналия самолет. В хода на разследванията властите запазиха мълчание. Някои от роднините на пътниците гневно обвиниха правителството и авиокомпанията в некомпетентност и задържане на информация, което Малайзия отрича.

Самолетът на малайзийските авиолинии изчезна на 8-ми март на път от Куала Лумпур към Пекин с 239 души на борда. Смята се, че той се е разбил в Индийския океан, но мащабната издирвателна операция досега е безуспешна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com