Русия и Турция ще борят заедно тероризма, ще контактуват и по военна линия

912
Русия и Турция ще борят заедно тероризма, ще контактуват и по военна линия
Снимка: БГНЕС

Русия и Турция ще възобновят работата на групата за борба с тероризма.

Това обяви на пресконференция руският външен министър Сергей Лавров сред днешната му среща в Сочи с турския колега Мевлют Чавушоглу.

Обама оцени високо действията на Турция за нормализиране на отношенията ѝ с Израел и Русия

Американският президент Барак Обама оцени високо действията на Турция за нормализиране на отношенията ѝ с Израел и Русия, съобщи прес-с...

С турската страна имаме създадена двустранна работна група за борба с тероризма, в която влизат представители на министерствата на външните работи и на специалните служби. Последните седем месеца работата на тази група бе замразена, но днес ние се договорихме да я възобновим“, посочи Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости.

Той добави, че ще се развиват и контактите по военните канали: „Мисля, че ще се развиват контактите и по другите канали, включително и между военните от двете страни, отчитайки действията на нашите въздушно-космически сили съгласно поканата на сирийското правителство и факта, че Турция е участник в коалицията, оглавявана от САЩ“.

Actualno.com припомня, че снощи, 30.06.2016 г., руският президент Владимир Путин подписа указ, чрез който се отменят ограниченията в отношенията с Турция. Отменена е забраната за продажбата на туристически пакети за почивка в Турция.

Освен това Путин е възложил на правителството да предприеме мерки за отмяна на забраната за чартърни полети между двете страни и да обсъди с турските си колеги механизмите за отмяна на икономическите ограничения спрямо Анкара. В информацията се отбелязва, че указът влиза в сила в момента на официалното му публикуване.

Русия изготви страховито законодателство срещу тероризма

Съветът на Руската федерация одобри пакета от антирерористични закони, които бяха внесени от депутата Ирина Ярова и сенатора Виктор Озе...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия