Русия убеждава Саудитска Арабия да намали производството на петрол

1912
Русия убеждава Саудитска Арабия да намали производството на петрол
Снимка: Thinkstock

Руското министерство на енергетиката потвърди разговорите за регулиране на добива на петрол със Саудитска Арабия. Министърът на енергетиката на Русия Александър Новак и министърът на петрола на Саудитска Арабия Али ан Нуайми са преговаряли във вторник (12 април) по въпросите за намаляване на добива, съобщи в сряда сутринта представител на ведомството, цитиран от ТАСС.

Само преди ден Новак обяви, че световното производството на петрол през 2015 г. е достигало между 1,5 и 1,8 милиона барела на ден повече от необходимото. По думите му това представлява свръхпроизводство, пише БГНЕС. Според Новак през миналата година, въпреки двукратно намаляване на цената на петрола, световното производство се увеличи с 2,2 милиона барела на ден, докато търсенето е само 1,4 милиона барела.

Евтиният петрол - заплаха за стабилността

През последните 20 месеца петролът загуби две трети от стойността си. Потребителите се радват. Но приходите от продажбите на петрол в ...

Новак отбеляза, че потреблението на петрол в света ще продължи да се покачва, а през следващите 10 години ще се увеличи с 10 милиона барела на ден.

Днес сутринта (13 април) борсите в Хонконг и Шанхай регистрираха покачване в ранната търговия. Такива са тенденциите и на другите световни финансови пазари заради повишението на цените на петрола до рекордни за 2016 равнища, последвали съобщенията за споразумение между Русия и Саудитска Арабия за замразяване на равнищата на добива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия