Руските власти отхвърлиха твърденията, че са атакували цели на ИДИЛ в Палмира

4304
Руските власти отхвърлиха твърденията, че са атакували цели на ИДИЛ в Палмира
Снимка: Getty Images

Министерство на отбраната на Русия отхвърли като "абсолютни лъжи" твърденията, че нейни самолети са извършили въздушни удари срещу сирийския град Палмира.

"Всички доклади на чуждестранни медии, че руски самолети са провели въздушни удари срещу град Палмира са абсолютни лъжи", заяви говорителят на министерството Игор Конашенков.

Русия е ударила цели на "Ислямска държава" в и около Палмира

Руски военни самолети са бомбардирали цели в и около историческия сирийски град Палмира. Това съобщи държавната сирийска телевизия, цит...

Припомняме, че по-рано днес световните медии съобщиха, че руски военни самолети са бомбардирали цели в и около историческия сирийски град Палмира. Това беше обявено като първият удар на Москва срещу контролирана от групировката територия.

„Руските военновъздушни сили в сътрудничество със сирийските въздушни сили са насочени срещу позиции, държани от „Ислямска държава“ в и около град Палмира“, се казва в съобщението на сирийската държавна телевизия, която се позовава на военен източник.

Според него при ударите са били унищожени 20 бронирани превозни средства, три склада с муниции и три ракетни установки.

Неправителствената организация Сирийски център за човешки права съобщи, че ударите в Палмира са били осъществени през нощта и при тях са загинали най-малко 15 бойци на групировката, а десетки други са ранени.

Ново културно издевателство от страна на ИД в Палмира

Бойци от терористичната организация "Ислямска държава" (ИД) разрушиха Триумфалната арка в град Палмира - един паметниците на световната...

„Ислямска държава“ пое контрола над историческия град през май. В събота групата взриви един от най-старите и известни забележителности на града т. нар. Триумфална арка, след като по-рано унищожи два други храма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия