Самолет кацна принудително заради отделящи газове овце на борда

6851
Самолет кацна принудително заради отделящи газове овце на борда
Снимка: БГНЕС

Самолет е бил принуден да се приземи аварийно, след като газове, отделени от превозваните с него над 2000 овце, са задействали противопожарната аларма, пише в. "Дейли експрес".

Внезапното отклонение от дестинацията се е наложило, след като разтревожени членове на екипажа са установили, че от товарното отделение идва предупреждение за пушек. Скоро обаче е станало ясно, че виновници за задействането на противопожарната аларма са превозваните селскостопански животни, посочва БТА.

Неофициално САЩ смята, че руският самолет над Синай е свален с бомба

Държавният департамент на САЩ отказа да коментира изнесената от тв канала CNN информация, че според американското разузнаване катастроф...

Самолетът "Боинг 747" на Сингапурските авиолинии е превозвал 2186 овце от Сидни, Австралия, до столицата на Малайзия Куала Лумпур. 45 минути след излитането екипажът е бил принуден да кацне аварийно на индонезийския остров Бали, където самолетът е останал близо два часа и половина.

Говорител на Сингапурските авиолинии е заявил, че направената в Бали инспекция е показала, че самолетът е в състояние да продължи полета. Той обаче е отказал да потвърди дали отделящите газове овце са отговорни за задействането на противопожарната аларма.

В крайна сметка животинският товар е бил доставен благополучно в малайзийската столица.

Ветеринарни експерти коментират, че в стресови ситуации стомасите на овцете са раздуват и животните отделят повишени "емисии" на метан под формата на газове.

Черната кутия на разбития руски самолет в Египет е сериозно повредена

Черната кутия на руския Airbus 321, който се разби в Египет, е сериозно повредена. Извършва се работа по копиране на нейното съдържание...

Това не е първият "животински" инцидент за Сингапурските авиолинии. През август техен самолет беше принуден да кацне аварийно, след като се сблъска челно с ято щъркели скоро след излитането си от летище "Ататюрк" в Истанбул, припомня изданието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com