Северна Корея реши да демонстрира, че е готова за война

2242
Северна Корея реши да демонстрира, че е готова за война
Снимка: Getty Images/Guliver

Северна Корея ще разшири и засили военните учения, за да гарантират готовността си за война, съобщиха държавните медии на страната преди мащабен парад.

Обещанието беше дадено на среща в понеделник, ръководена от лидера Ким Чен Ун, и последва проведените миналата седмица съвместни въздушни учения на Южна Корея и Съединените щати, предаде АФП, цитирана от БГНЕС. Дневният ред на срещата беше оглавен от "въпроса за постоянно разширяване и засилване на оперативните и бойните учения на (Корейската народна армия) ... стриктно усъвършенстване на готовността за война", съобщи официалната Корейска централна информационна агенция.

Южна Корея съобщи за севернокорейски балон в небето си

Армията на Южна Корея съобщи, че е засякла севернокорейски балон над територията на страната, но не го определя като заплаха. Балонът ...

Северна Корея отбелязва годишнината от основаването на въоръжените си сили в сряда (8 февруари) и "Деня на блестящата звезда" на 16 февруари. Последният е рожденият ден на Ким Чен Ир, син на основателя на Северна Корея Ким Ир Сен и баща на Ким Чен Ун.

Миналата седмица съюзниците по сигурността проведоха съвместни въздушни учения със стратегически бомбардировачи и изтребители, което накара Пхенян да предупреди, че подобни учения могат да "разпалят тотален сблъсък". Външният министър на Северна Корея заяви, че ходът за засилване на съвместните учения е преминал "крайна червена линия".

Съединените щати наблюдават отблизо Северна Корея и нейния очакван военен парад, заяви говорител на Държавния департамент Нед Прайс, цитиран от южнокорейската агенция Йонхап. Прайс отбеляза, че военните паради имат повече "пропагандна стойност".

Експерти твърдят, че срещата на висшето ръководство на Северна Корея в понеделник е имала за цел да подчертае готовността на страната да се изправи срещу предстоящите съвместни военни учения между Южна Корея и Съединените щати.

Сестрата на Ким Чен Ун: Северна Корея винаги ще бъде в един окоп с Русия

Северна Корея винаги ще бъде на страната на Русия. Колкото и да беснеят "империалистическите коалиционни сили", те няма да сломят "геро...

"Северна Корея намеква за възможността за военни действия в бъдеще в името на оперативната и бойната подготовка и готовността за война", казва Хонг Мин, изследовател в Корейския институт за национално обединение.

Неотдавна Ким призова за "експоненциално" увеличаване на ядрения арсенал на Пхенян, включително масово производство на тактически ядрени оръжия и разработване на нови ракети за ядрен контраудар.

НАТО: Северна Корея снабдява Русия с ракети за Украйна

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Индия: Как се организират избори за 970 милиона избиратели? Ето за какво чудо става на въпрос

Автобус с българска регистрация се преобърна в Турция, има пострадали (СНИМКИ)

Най-могъщият човек в Иран

Катастрофата в Дубай: резултат от изкуствени дъждове?

Иранските власти предупреждават: Внимавайте за крокодили

Вулканът Руанг отново изригна в Индонезия (ВИДЕО)

Земетресение в Егейско море край Измир

НАСА: Китай крие военна дейност в Космоса

Иран омаловажава последиците от удара в Исфахан, твърдят израелски източници

Apple изтрива WhatsApp и Threads от китайския магазин за приложения по нареждане от Пекин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com