Сирийската свободна армия обвини Русия в лъжа

7368
Сирийската свободна армия обвини Русия в лъжа
Снимка: Gettyimages.com

Бойци на Сирийската свободна армия (ССА) обвиниха руските власти в лъжа, съобщава Reuters. Според бунтовниците руската авиация не им помага в боевете, а напротив – пречи им.

"Някой се опитва да докаже, че Русия оказва логистична помощ на Демократичните сили на Сирия. Тя не ни е предлагала такава подкрепа", заявил Талал Салу, представител на организацията. По думите му руската авиация е нанесла удар по ислямистите то групировките "Ахрар ал Шам" и "Джабхат ан-Нусра", когато с тях се сражавали Демократичните сили.

Част от опозицията в Сирия се съгласи да преговаря с Асад

След два дни преговори в саудитската столица Рияд, основните цивилни и въоръжени опозиционни сили в Сирия се споразумяха да започнат ми...

"Те видяха струпване на стотици хора, за тях това беше добра възможност за атака, но договорености с нас не е имало. Нито контакти, нито споразумения, нито взаемодействия", резюмирал Салу.

Ръководителят на друга група, влизаща в ССА – Хасан Хадж Али – изобщо нарекъл Русия свой противник.

По-рано днес имаше съобщения, че руската авиогрупировка в Сирия ежедневно наняса 30-40 удара по терористите в интерес на ССА, в миналото сражавала се с официален Дамаск. Това обявил на брифинг началникът на генщаба на ВС на Русия ген. Валерий Герасимов. Той пояснил, че отрядите на ССА, които наброяват повече от 5000 души, съвместно с правителствените войски на Сирия провеждат настъпление в провинциите Хомс, Хама, Халеб и Рака.

"Демократични сили на Сирия" е съюз на Отрядите на народната самоотбрана на кюрдите (YPG), силите на християните асирийци, както и Сирийската арабска коалиция – обединени подразделения на сирийската опозиция, подкрепяни от САЩ.

Турция строи ограда по границата със Сирия

Турция е започнала строителството на стена с дължина 82 км по границата със Сирия, части от която е под контрола на „Ислямска д...

"Свободната сирийска армия" е съюз на различни групировки, съставящи умерената опозиция на режима на сирийския президент Башар Асад. В нея влизат както светски, така и ислямистки групировки. Организацията няма единна административно-командна структура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия