Студенти, подкрепящи Мюсюлманските братя, подпалиха университет в Кайро

23280
Студенти, подкрепящи Мюсюлманските братя, подпалиха университет в Кайро

Египетски студенти, подкрепящи Мюсюлманските братя, опожариха сутринта сграда на търговския факултет на каирския университет "Ал Азхар", предаде АФП, позовавайки се на източник от службите за сигурност.

Един студент загина и 60 бяха задържани по време на сблъсъците днес.

Морси ще бъде съден и за бягство от затвора

Бившият президент на Египет Мохамед Морси, който бе свален от власт през юли, ще бъде съден и за бягство от затвора през 2011 г. по вре...

Египетските власти, ръководени фактически от армията, след като на 3 юли бе свален президентът ислямист Мохамед Морси, предприеха мащабни репресии срещу братството, което е обявено за терористична организация.

Силите на реда използваха сълзотворен газ срещу протестиращите студенти. Според болничен представител загиналият 19-годишен студент е бил прострелян, когато полицията навлязла в студентското градче.

Запаленият от протестиращите пожар в един от факултетите на университета "Ал Азхар" бе потушен от пожарникарите, но унищожи два етажа от сградата. 

Привържениците на Мюсюлманските братя се обявиха срещу ръководството на "Ал Азхар" - най-висшата сунитска институция, която подкрепи армията при свалянето на Морси в началото на юли. Въпреки репресиите Морси призова поддръжниците си да протестират в Кайро и в цялата страна.

Египет прие закон срещу правото на протести

Временният президент на Египет Адли Мансур ратифицира оспорван закон, който ограничава правото на мирни събирания и протестни шествия...

Според египетското министерство на вътрешните работи 265 братя и техни привърженици са задържани по време на сблъсъците вчера. Говорител на министерството обвини демонстрантите, че са използвали огнестрелни оръжия и запалителни бомби.

Престижният университет "Ал Азхар" вече месеци наред е сцена на протести срещу свалянето от власт на президента Мохамед Морси. "Мюсюлманските братя" смятат отстраняването му от военните за "държавен преврат".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия