Тръмп: Северна Корея е голям проблем, който трябва да решим

5168
Тръмп: Северна Корея е голям проблем, който трябва да решим
Снимка: Getty images/Guliver

Северна Корея е голям проблем, който трябва да бъде решен. Такова мнение изрази американският президент Доналд Тръмп на борда на президентския самолет на път за Япония, откъдето ще започне азиатската му обиколка.

Според него по отношение на Северна Корея в продължение на 25 години е била показвана тотална слабост.

КНДР: САЩ да зарежат малоумната мисъл, че ще преговаряме

„САЩ не трябва и да мечтаят за преговори по ядрено разоръжаване на Северна Корея“, обяви Централната телеграфна агенция н...

Темата за КНДР ще присъства във всички разговори на американския президент в Азия, включително с лидерите на Япония, Южна Корея и Китай, и по време на прогнозирана среща във Виетнам с Владимир Путин.

Тръмп е категоричен, че скоро ще бъде взето решение дали Северна Корея да бъде включена в списъка с държави, подкрепящи тероризма.

Преди да отиде в Пекин, за да убеждава Си Цзинпин да се ангажира с още действия по отношение на Пхенян, Тръмп ще се стреми да създаде единен фронт срещу Северна Корея с лидерите на Япония и Южна Корея, отбелязва Ройтерс. Освен КНДР другата главна тема на обиколката ще е търговията.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп окачестви американско-японския съюз като завет за силата на свободата да преобразява. Той заяви, че двете страни някога са воювали помежду си, но сега са приятели и партньори в стремежа си към по-добър свят.

Гласове в САЩ КНДР да бъде обявена за страна-спонсор на тероризма

Председателят на комисията по международни отношения в Камарата на представителите на САЩ Ед Ройс призовава американската администрация...

Пред военнослужещите във военновъздушната база "Йокота" край Токио Доналд Тръмп каза, че те са най-голямата заплаха за тираните и диктаторите, които тормозят невинните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка