X
 
 

Турция може да съживи "Ислямска държава" с атаката в Сирия

1968 1
Турция може да съживи "Ислямска държава" с атаката в Сирия
Снимка: Getty Images/Guliver
Турция "умишлено рискува по нататъшната дестабилизация на региона" и съживяването на "Ислямска държава" като атакува североизточната част на Сирия, заяви германският външен министър Хайко Маас, цитиран от AFP.

"Сирия има нужда от стабилност и политически процес. Обаче турската офанзива сега заплашва да причини нова хуманитарна криза", заяви Маас в изявление, като добави, че Берлин ще "призове Турция да прекрати офанзивата си" и да подсигури интересите си в областта на сигурността по мирен начин.

Западът се ядоса на Турция заради военната атака в Сирия

Франция, Великобритания и Германия са поискали да бъде свикан Съветът за сигурност на ООН, за да обсъди турската офанзива в Северна Сир...

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган твърди, че операцията е насочена както срещу кюрдските бойци, така и срещу "Ислямска държава".

Съветът за сигурност на ООН ще проведе извънредно заседание заради турската операция в Северна Сирия, предава AFP, като се позовава на дипломатически източници.

Заседанието, инициирано от европейските страни Белгия, Франция, Германия и Великобритания, ще се проведе при затворени врати.

По-рано Франция заяви, че остро осъжда турските действия и заедно с Лондон и Берлин ще инициират среща на Съвета за сигурност и ще излязат със съвместно изявление по повод турската операция, наречена "Източник на мир", насочена срещу кюрдските формирования в Северна Сирия.

Actualno.com

Етикети:

  • Даааа...а ма НЕЕЕЕ...!Пертко Бочаров-европейска ДЕМАГОГИЯ!!! 1 Даааа...а ма НЕЕЕЕ...!Пертко Бочаров-европейска ДЕМАГОГИЯ!!! преди 4 месеца Профил на трол?
    Альоууу...германският външен министър Хайко Маас спрете новия завод на Фолцваген в Турция!!!Альоуууу...страните от ЕС изтеглете си посланиците от Турция!!!Ал'ьоууу...САЩ и останалите бели държави наложете икономически санкции на Турция и затворете си банките зжа тях!!!НИКАКВИ КРЕДИТИ И ФИНАНСИ!!!!