X
 
 

Турция ще бойкотира плановете на НАТО за Полша и Балтика

1904 0
Турция ще бойкотира плановете на НАТО за Полша и Балтика
Снимка: Getty Images/Guliver
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната му няма да подкрепи плановете на НАТО за защитата на Полша и балтийските държави, ако Алиансът не признае Силите по самоотбрана на сирийските кюрди за терористични, съобщи РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

Той е разговарял с президента на Полша, на когото е обяснил, че ако НАТО не приема за терористични тези организации, с които Турция се бори, тогава Анкара ще се противопостави на всякакви мерки, предлагани от НАТО.

В Германия сравниха влиянието на Русия на Балканите с терористична заплаха

Ръководителят на германското министерство на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер сравни нарастването на влиянието на Русия на Балканите ...

През юли 2016 г. на срещата на върха на НАТО във Варшава беше решено в по един международен батальон на НАТО да бъдат разположени в Литва, Латвия, Полша и Естония.

Според Ердоган, Алиансът има нужда от обновяване.

„НАТО трябва да действа по-решително и ефективно, особено по отношение на заплахите, идващи от терористичните организации”, смята той.

По отношение на сътрудничеството с Русия, турският президент заяви, че то не е алтернатива на отношенията със съюзниците от НАТО, а ги допълва.

Турция смята, че С-400 ще укрепи отбранителната способност на НАТО

Закупените от Турция руски системи за противоракетна отбрана С-400 няма да намалят, а ще засилят отбранителната способност на НАТО, зая...

Ердоган подчерта, че Турция има многовекторна външна политика и следва своите приоритети, в зависимост от географското си положение.

Actualno.com

Етикети: