Туроператорите в Турция очакват подкрепа от властите заради коронавируса

3398
Туроператорите в Турция очакват подкрепа от властите заради коронавируса
Снимка: iStock/Guliver

Туристическият отрасъл в Турция преживява криза заради пандемията от коронавирус. Във връзка с това очакванията са да получи подкрепа от страна на правителството, заяви представител на Асоциацията на туроператорите в Турция(TURSAB), цитиран от РИА Новости.

Припомня се, че Световната здравна организация(СЗО) обяви на 11 март пандемия от коронавирус. До момента в света са регистрирани около 120 000 заразени в над 100 държави. По-голямата част от тях са се излекували, но има и над 4 000 смъртни случая.

Министърът на културата и туризма на Турция Мехмет Ерсой предложи по-рано туристическият сезон да започне не през март, а в края на април заради епидемията от коронавирус.

Какво предупреди НАП гражданите и фирмите

Националната агенция за приходите призова гражданите да не посещават нейните офисите, а да използват онлайн услугите ѝ. Причината е усл...

От туристическия бранш споделят, че вече се усещат последиците от пандемията. Организациите в Турция са изпратили колективно писмо в Министерството на културата и туризма с молба за подкрепа. Очаква се днес да се проведе среща с представители на Асоциацията на туроператорите с президента Реджеп Тайип Ердоган, по време на която да бъде приет план за действия за подкрепа на туристическия сектор в страната.

Междувременно заразата е главната тема на турските печатни издания тази сутрин, след като вчера в страната бе установен първият случай на заразен с новия коронавирус.

Вестниците пишат, че както държавните, така и частните учреждения са увеличили превантивните мерки, за да предпазят гражданите от заразяване. Извършва се засилено хигиенизиране на закритите пространства. Взети са мерки за дезинфектиране на обществения транспорт чрез нанотехнологии, като подобни действия ще бъдат прилагани и от авиокомпаниите.

На лицата на възраст над 65 години се препоръчва да не напускат домовете си, ако не е наложително. Отменени са изложенията, а туристическият сезон ще бъде открит не в края на март, както се планираше, а в края на април.

Коронавирусът опразни заведенията

За последните 3-4 дни, след като у нас бе регистриран първият случай на коронавирус, заведенията са се опразнили наполовина. Спадът на ...

Спрени са полетите от и до рискови страни, поставени са термо камери на летищата и ГКПП-тата, разположени са полеви болници на гранични пунктове.

"Вирусът изпразни супермаркетите", пишат още вестниците, като публикуват снимки на празни щандове и дълги опашки на касите от запасяващи се клиенти. Цените на предпазните маски и дезинфектантите скочиха неимоверно, а пред магазините за "колоня" -популярен в Турция слаб одеколон, съдържащ спирт и ароматизант и използван най-вече като дезинфектант за ръце - се извиха дълги опашки.

Вижте още:

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 12 март

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Израел изтегли ключова бригада от Ивицата Газа - затишие преди операцията в Рафах

Китай е приютил кораб с оръжия от Северна Корея за Русия: Сателитни снимки

Служител на "Хамас": Ще хвърлим оръжията, ако има решение за две държави

Ако протестираш, умираш! Иран осъди рапър на смърт (ВИДЕО)

"Направиха ни по-силни": Северна Корея за санкциите на САЩ

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Пекин: Помощта на САЩ за Тайван е прострелване в крака

Рамзан Кадиров явно гони собствен дневен ред с Иран: Пресни примери

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com