Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Загинали и ранени след израелска атака в Рафах

19 юни 2024, 22:22 часа • 750 прочитания

Най-малко 12 души са загинали при атаки на израелските въоръжени сили в град Рафах в южната част на Ивицата Газа, съобщиха палестински източници, цитирани от ДПА.

Още: В Газа пазарите са пълни, но хората гладуват. Защо е така?

Израелски танкове, подкрепени от бойни самолети и дронове, днес са навлезли дълбоко в западната част на града, съобщават местни жители и палестински медици. Все още не е ясно дали 12-те загинали са цивилни или бойци. Информацията не може да се потвърди по независим път. Израелската армия съобщи, че разследва съобщенията, съобщи БТА.

Още: Израел прави тактически паузи в боевете в Ивицата Газа

По-рано местни жители и палестински медици, цитирани от Ройтерс, съобщиха за осем убити в Рафах след навлизането на израелски танкове. Войната беше предизвикана от безпрецедентното нападение от бойци от палестинското движение „Хамас" и други групировки в Израел на 7 октомври, при което загинаха над 1200 души.

Още: Част от международното право помага на тероризма на "Хамас"

Според контролираните от „Хамас" здравни власти най-малко 37 396 души са били убити, а още 85 523 - ранени в ивицата Газа от началото на войната. В тези данни не се прави разлика между цивилни и бойци. Те не могат и да се проверят по независим начин.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес