Белград приветства сръбските резултати на изборите в Косово

1414
Белград приветства сръбските резултати на изборите в Косово
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че резултатът на партията „Сръбска листа” на общинските избори в Косово, където тя победи във всички населени със сърби райони, е огромен успех, съобщи канцеларията за Косово и Метохия при правителството в Белград.

В неделя в Косово избираха кметове и общински съветници в 38 общини. Правото си на глас упражниха около 820 000 души, което се равнява на избирателна активност от 43,68%.

Сърбия ще излезе с конкретно предложение за Косово през март

Сърбия ще излезе с конкретно предложение за решение на проблема с Косово през март следващата година. Това заяви сръбският президент А...

По предварителни резултати на ЦИК при обработени 99 на сто от бюлетините във всичките 10 общини, населени главно със сърби, побеждава движението „Сръбска листа”.

В нощта след изборите в северната сръбска част на разделения град Косовска Митровица празнуваха с шампанско, фойерверки и духови оркестри.

„Искам да поздравя всички ви с огромния успех и да кажа, че нашият народ в Косово още веднъж показа, че може да се бори, когато е най-тежко, когато го притискат отвън по всякакъв начин”, каза Вучич.

Президентът поздрави също Горан Ракич от „Сръбска листа”, който е събрал около 80% от гласовете и ще е начело на най-големия населен със сърби град в Косово.

Вучич заговори за предсрочни избори в Сърбия

Възможно е през 2018 г. в Сърбия да се проведат предсрочни парламентарни избори, ако опозицията представи аргументи за това, заяви през...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com