Братовчед на Груевски дава 1 млн. евро, за да излезе от ареста

1094
Братовчед на Груевски дава 1 млн. евро, за да излезе от ареста
Снимка: БГНЕС

Бившият директор на македонското контраразузнаване /УБК/ Сашо Миялков предлага 1 милион евро, за да бъде пуснат под гаранция от затвора, предаде БГНЕС.

За да излезе на свобода, той е предложил като залог три недвижими имота, които са оценени на малко над 1 милион евро, съобщава телевизия "Телма", позовавайки се на своите източници от съда. Защитата потвърди за гаранцията и заяви, че Миялков не възнамерява да бяга. В същото време не става ясно кой е собственикът на предлаганите имоти – дали е той или негови роднини, или приятели.

Арестуваха най-важната фигура в режима на Груевски, за да не избяга

Най-силният човек след бившия премиер на Македония Никола Груевски по време на управлението му - бившият шеф на македонските служби Саш...

Бившият директор на македонското контраразузнаване /УБК/ и братовчед на Никола Груевски Сашо Миялков бе задържан на 20 ноември в Скопие. Арестът е по искане на Специалната прокуратура. Той се намира в ареста "Шутка" в столицата.

Сашо Миялков се смяташе за най-влиятелната личност по време на режима на Никола Груевски. Той се счита и за един от най-богатите хора в страната. Арестът идва само седмица след като Груевски избяга от страната и получи убежище в Унгария.

53-годишният Миялков е син на Йордан Миялков, първият вътрешен министър на независима Република Македония, който загина през декември 1991 г. на територията на Сърбия. Той ръководи еднолично контраразузнаването от 29 август 2006 г. до 12 май 2015 година. Той подава оставка само три дни след кървавия инцидент край Куманово, когато загинаха десет македонски полицаи, а много други бяха ранени.

Сашо Миялков бе известен с това, че минаваше без проверка сръбската граница. През 2015 година на летището в Белград в личния му багаж бе открит пистолет, но много бързо бе пуснат без никакви последствия за него.

Заев: Шефът на македонски спецслужби получил €500 000 подкуп

Днес Македония ще получи директни и безспорни доказателства за участието в тежки корупционни схеми на директора на Агенцията по сигур...

От разпространените подслушвани разговори през 2015 година стана ясно, че Миялков контролира съдебната система и брутално нарежда кой да бъде арестуван и на кой да бъде отнет бизнеса. Според официални данни от неговите имотни декларации става ясно, че докато е директор на УБК Миялков се занимава и с бизнес: между 2008 и 2013 г. е станал собственик на четири фирми, а състоянието му е нараснало от 1.1 до 2.7 милиона евро. От 2007 година бе член на Изпълнителния комитет на ВМРО-ДПМНЕ. Неотдавна бе изключен от партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Земетресение разлюля Гърция

Румънските власти освободиха българските риболовни кораби, задържани миналата година

Мицотакис стопли отношенията си с гръцката православна църква

Кога ще има избори за общински съветници в Сърбия

Сръбският Путин пали барута в Босна и Херцеговина, Вучич помага

Ковачевски: Изборите на 8 май ще са много трудни

ОССЕ с положителна оценка за изборите в Северна Македония

Скрили кокаина в чували с тор: Гръцките митничари спряха огромна пратка с наркотици

Норвегия дари 76 превозни средства на армията на Северна Македония

Кметът на Анкара: Стъпките на ЕС към Турция не показват ясен път за бъдещето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com