Членуващи в радикалната Революционна партия са извършили нападението в Истанбул

3057
Членуващи в радикалната Революционна партия са извършили нападението в Истанбул
Снимка: Gettyimages

Терористки, членуващи в радикалната Революционна партия за освобождение на народа, са извършили днешното нападение над полицейска станция в квартал “Байрампаша" Истанбул. Това съобщава панарабския в. „Аш-Шарк ал-Аусат”, цитиран от руската агенция ТАСС. 

По данни на изданието двете жени, които по-късно бяха убити от турските сили на реда, са членували в организацията, която се смята за терористична в Турция, предаде БГНЕС.

Пететажна сграда се срути в Истанбул

Пететажна сграда се срути в Истанбул, информира BBC. Инцидентът е станал на улица "Курабийе", близо до бул. "Истиклял", намиращ се в е...

По-рано днес жените нападнаха с огнестрелни оръжия полицейската станция. Те са пристигнали на мястото на инцидента с такси, започнали са да стрелят по полицейската станция, след което са успели да се измъкнат в близките улици. Полицията в последствие започна акция в областта около мястото на инцидента, съобщава в. "Хюриет". При нападението и последвалата операция са ранени двама служители на реда.

В сряда полицията в Истанбул сигнализира, че терористи от "Ислямска държава", които влезли нелегално в Турция, подготвят атентат в Истанбул. Но е по-вероятно днешният акт да е дело на терористи от Кюрдската работническа партия (ПКК), която е забранена заради съмнение за тероризъм, тъй като именно ПКК използва жени при извършването на терористични атаки.

"Байрампаша" е един от най-гъсто населени квартали в европейската част на Истанбул. В този район се намира централната автогара, откъдето тръгват автобусите и за България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани