X
 
 

Еди Рама: Заев и Вучич ще подпишат за Балкански Шенген

1459 0
Еди Рама: Заев и Вучич ще подпишат за Балкански Шенген
По отношение на искането на Холандия Албания да бъде оценена отделно от Северна Македония, когато става въпрос за започване на преговори с ЕС, албанският премиер Еди Рама каза, че „интеграционният процес на Албания и Северна Македония се третира като въпрос на вътрешната политика на Холандия", предава БГНЕС.

Според Рама този, който би трябвало, "разбра, че всички изказвания в холандския парламент вчера бяха насочени към електората в тази страна, а не към Албания".

Британци стават холандци заради Brexit

Британските граждани сменят паспортите си с холандски заради Brexit, в търсене на правата, гарантирани за гражданите на ЕС. Тенденцият...

По време на пленарна сесия на парламента в Тирана той обвини албанската опозиция, че с нейното поведение, с отказа от парламентарните места, бойкот на местните избори, както и с мнения, изразени в западни институции, те са определили различията, които съществуват в страните от Европейския съюз днес и техният подход към преговорите с Албания и Северна Македония.

„Има голяма разлика между опозицията в съседната ни страна и опозиционния подход тук, чието поведение до голяма степен определи разликата в нагласите на страните-членки на ЕС. Говоря за опозицията, която не е в парламента и която напусна, която се отказа от парламентарните си места, бойкотира изборите, за да подкопае започването на преговори. Северна Македония не е без конфликти, но те са напълно различни от тези в Албания. Опозицията в Северна Македония нито вчера, нито днес минава през офиси в цяла Европа, за да направи погрешно нещо за своята страна“, каза Рама.

В речта си преди да отпътува до Нови Сад, за да се срещне с македонския премиер Зоран Заев и сръбския президент Александър Вучич, той заяви, че "е осигурил подписите на Заев и Вучич за формирането на балкански Шенген".

Actualno.com

Етикети: