Ердоган: Босна има специално място на Балканите

5004
Ердоган: Босна има специално място на Балканите

За Турция и турския народ Босна и Херцеговина и босненските народи са от особена важност. Те заемат специално място. Така е в момента и така ще бъде завинаги.

Това каза в Сараево турският премиер Таип Ердоган след срещата си с членовете на председателството на Босна и Херцеговина. "Независимо от това дали става въпрос за политически, икономически, исторически или културни взаимоотношения - всички те ще продължат да се развиват в същата посока. Отново даваме безусловната си подкрепа за евроатлантическата интеграция на Босна и по-специално за членството ви в НАТО", подчерта Ердоган, цитиран от РТВБХ.

Босненският председател Бакир Изетбегович съобщи, че по време на разговорите е станало въпрос и за задълбочаването на икономическите връзки между двете държави. "Турция има значителен икономически напредък и ние искаме да сме част от този успешен турски процес", каза още Изетбегович.

"В момента търговският оборот между двете държави е 400 млн.долара.

Аз съм сигурен, че много скоро ще говорим за милиарди", заяви Ердоган. Турският премиер изрази надеждата предстоящите избори в Босна и Херцеговина на 7 октомври да "бъдат от полза за всички наши босненски братя". "Не се разделяйте, бъдете единни, силни и здрави, защото Босна и Херцеговина заема специално място на Балканите", подчерта Ердоган.

Редактор: Петър Проданов

Ердоган: Режимът на Асад е към своя край

Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обяви, че режимът на сирийския президент Башар Асад наближава своя "неизбежен" край, предаде Б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com