X
 
 

Ердоган обяви местата за сондажи близо до Крит

1158 0
Ердоган обяви местата за сондажи близо до Крит
Снимка: Getty Images
В интервю за турската телевизия президентът Реджеп Тайип Ердоган посочи местата, където Турция планира да прави проучвания за залежи на въглеводороди и да проведе сондажни дейности. От показаната по телевизията карта става ясно, че мястото е източно от остров Крит, пише „Катимерини”, цитиран от БГНЕС.

Според Ердоган „тази точка тук (източно от Крит – бел. ред.) е мястото, където Турция се среща с Либия”. Според Ердоган, описаните места са част от континенталния шелф на двете страни, което позволява извършването на сондажни дейности.

Турция изгони израелски кораб извън водите на Северен Кипър

Турските военноморски сили прихванаха и ескортираха израелски изследователски кораб извън водите на Северен Кипър, предаде Ал Джазира, ...

Турският президент смята, че поради наличието на значителни находища на въглеводород в Източното Средиземноморие, Турция може да си сътрудничи в региона с големи международни компании.

Относно подписания меморандум за делимитация на морските граници с Либия, Ердоган заяви, че той ще започне да се изпълнява след одобрението му от турския парламент и подчерта, че споразумението защитава интересите и на Турция, и на Либия и че Анкара няма да позволи едностранно действия в региона.

„Катимерини” припомня, че миналата седмица лидерите на ЕС отхвърлиха сделката Анкара-Триполи като невалидна.

Actualno.com

Етикети: