X
 
 

Еврокомисарят по разширяването е на посещение в Скопие

247 0
Еврокомисарят по разширяването е на посещение в Скопие
Снимка: iStock
Еврокомисарят по политиката за съседство и въпросите на разширяването Оливер Вархели е на посещение в Северна Македония, съобщи МИА, цитирана от БГНЕС.

В Скопие му предстои да проведе срещи с президента Стево Пендаровски, с премиера Оливер Спасовски и с председателя на парламента Талат Джафери.

Скопие гласува новото служебно правителство

Парламентът на Република Северна Македония гласува за новото техническо правителство със 101 гласа „за“ без „въздържа...

Вархели ще проведе разговори и с председателя на СДСМ Зоран Заев и на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски.

На следващия ден еврокомисарят ще отпътува за Албания.

Агенцията припомня, че на 18 декември 2019 г. македонският вицепремиер по европейски въпроси Буяр Османи се срещна с Вархели в Брюксел и му представи плана за реформи на правителството до март 2020 г.

Очаква се през февруари Европейската комисия да излезе с предварителен доклад за напредъка на Албания и Северна Македония, а според прогнозите новата методология ще бъде приета през март.

Заев внесе оставката си в парламента

Македонският министър-председател Зоран Заев внесе оставката си в парламента на страната. От канцеларията на председателя на парламент...

Преди месец Оливер Вархели заяви, че преговорите за присъединяване със Северна Македония и Албания трябва да започнат през пролетта и ЕС трябва да поправи грешката си от октомври.

Тогава държавите-членки не се договориха за начало на преговорите с двете държави заради несъгласието на Франция, която изтъкна като причина необходимостта от приемане на нова методология за воденето на преговори.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители