Георге Иванов подписа за отмяната "по избор" на политическата амнистия

461
Георге Иванов подписа за отмяната "по избор" на политическата амнистия
Снимка: БГНЕС

Македонският президент Георге Иванов е подписал новите законови текстове, позволяващи му да отменя амнистията на политици, която сам наложи и заради която Македония изпадна в нова криза, предаде БГНЕС.

Македонският парламент прие вчера закон, който позволява отмяна на амнистията. Той мина с гласовете на депутатите от ВМРО-ДПМНЕ и ДСИ. Амнистираното лице има право да подаде до президента Георге Иванов искане за анулиране на неговото помилване. Държавният глава е длъжен в срок от 30 дни да анулира взетото решение за амнистия.

Георге Иванов е готов за изтегли амнистията си

Президентът Георге Иванов е готов да изтегли решението си за амнистия на 56 лица от управляващи и опозиционни партии и бизнеса, ако бъд...

Опозицията от СДСМ бойкотира гласуване, тъй като според тях анулирането на амнистията трябва да бъде цялостно и да важи за всички, а не да бъде само за тези, които поискат това от президента. На гласуването не присъстваха и представители от ДПА.

С вчерашното решение се дава възможност на македонския президент Георге Иванов да преразгледа амнистията, която той обяви на 12 април, засягаща 56 души.

Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан приветства решенията от последните дни и подчерта, че Македония се движи в правилната посока.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани