X
 
 

Груевски подаде оставка и пред парламента

Оставката на бившия премиер на Северна Македония Никола Груевски като депутат бе внесена в народното събрание в сряда 5 юни.

Очаква се депутатите да обсъдят оставката на Груевски в понеделник и да решат дали ще бъде включена в дневния ред на следващото заседание във вторник, където вече има включена друга точка, а именно отнемането на мандата му като депутат. Груевски е обвиняем по две дела в Северна Македония и получи дипломатическо убежище в Унгария.

Груевски подаде оставка като депутат, направи го чрез Facebook

Бившият министър-председател и настоящ македонски депутат Никола Груевски подаде оставка като народен представител, информира БГНЕС. Пр...

Председателят на македонския парламент Талат Джафери, заяви пред МИА, че оставката е постигната с нотариален акт и с подходящи печати, потвърждаващи, че това е лично изявление на Груевски.

„Прилага се на 5 юни. Тя написана на унгарски език и когато бъде преведена, ще бъде изпратена до депутатите”, каза Джафери.

Оставката, както съобщава, ще бъде преразгледана в понеделник за съгласуване и ще вземе предвид разпоредбите на Правилника за дейността и Конституцията, отнасящи се до оставката на член на Парламента, както и факта, че парламента вече разглежда подходящата процедура за отмяна на мандата му.

Ако Джафери и координаторите на парламентарните групи решат в понеделник да приемат оставката на Груевски, изпратена чрез нотариален акт като лично изявление, тя ще бъде в дневния ред в заседанието, насрочено за вторник, 11 юни.

Отнемат депутатския мандат на Никола Груевски

Седем месеца след като избяга в Унгария, парламентарната комисия по въпросите за мандатите в македонския парламент ще дебатира за отнем...

Джафери казва, че както опозицията, така и управляващото мнозинство трябва да бъдат консултирани как да се процедира, защото това е случай, за който в нашето законодателство няма конкретни разпоредби и закони.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
6-те зодии, родени да бъдат сами

За повечето хора самотата е бреме, свързано с вътрешни преживявания, емоционален психологически страх и липсата на положителни перспективи....