Гърция отхвърля щедрото предложение на кредиторите

12290
Гърция отхвърля щедрото предложение на кредиторите
Снимка: Getty Images/Guliver

Гръцкото правителство не може да приеме 5-месечното удължаване на спасителната програма във варианта, който е предложен от кредиторите. Това заяви правителствен източник за "Ройтерс".

Той допълва, че ако то бъде прието това би задълбочило кризата и ще доведе страната до нов кръг кризисни преговори, предаде БГНЕС. 

Кредиторите с щедро предложение към Гърция - 12 млрд. евро до ноември

Кредиторите са предложили на Гърция пакет от 12 млрд. евро до края на ноември, предадоха АФП и ТАСС. Кредитори на Гърция от ЕС и МВФ с...

"Документът с предложенията, представен на Гърция, е по-лош от меморандума”, е заявил също източник от правителството пред РИА Новости.

"Предложението на институциите (кредиторите на Гърция от ЕС, Европейската централна банка и Международният валутен фонд) към гръцкото правителство би означавало за него да легализира мерките на дълбоката рецесия като условие за финансиране за още пет месеца, което се счита за неадекватно", каза служителят. Той като добави, че Атина "няма съгласието на народа, нито моралното право да подписва нова спасителна програма".

Според предложението Гърция трябва да координира с кредиторите всичките икономически реформи в замяна на помощ. Според Атина обаче резултатът ще е спад на БВП с 26% и намаляване на приходите с 40%. 

 

Депозитите в гръцките банки удариха 11-годишно дъно

Депозитите в гръцките банки се понижиха през май за осми пореден месец до близо 11-годишно дъно, въпреки че имаше известно забавяне на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com