X
 
 

Гърция с три пъти по-строги наказания за трафик на хора

578 0
Гърция с три пъти по-строги наказания за трафик на хора
Снимка: Pixabay
Гръцките депутати по принц одобриха в сряда вечерта законопроект на министерството на правосъдието, преразглеждащ наказателния кодекс и въвеждащ по-строги наказания за трафик на мигранти, изнасилвания и насилие над деца, предава БГНЕС.

Законодателството бе подкрепено от управляващата партия Нова демокрация, от Движението за промяна (KINAL) и крайнодясното Гръцко решение, докато основната опозиционна сила Сириза, Комунистическата партия и MeRA25 гласуваха против.

Затворени училища и наводнени улици в Гърция заради бурята "Виктория" (ВИДЕО)

Затворени училища, наводнени улици, паднали дървета и свлачища в много части на Гърция предизвика бурята „Виктория‘, която ...

„Онези, които твърдят, че поддържат морала, трябва в определен момент също да поемат своята собствена отговорност“, заяви министърът на правосъдието Костас Циарас пред депутатите по време на дебата.

Първоначално беше планирано законопроектът да включва разпоредба за възобновяване на наказанията за публично хули, но тази предложена реформа беше оттеглена от министъра след яростна критика от страна на политическата опозиция и публичен протест.

Новият закон по същество изменя наказателния кодекс, който предишното ляво правителство беше одобрило през лятото няколко седмици преди да изборите да го свалят от власт.

Освен всичко друго, законопроектът предвижда утрояване на присъдите зад решетките за тези, които бъдат признати за виновни за трафик на недокументирани мигранти.

Кметът на един от най-важните за мигрантската криза гръцки острови със сериозно предупреждение

Кмет на остров Самос предупреждава за безредици в условията на "примитивните" условия в островните лагери, съобщи АФП. Кметът на гръцк...

Осъдените изнасилвачи ще се изправят пред поне 10 години затвор в сравнение с настоящите пет до 10 години. Онези, които са признати за виновни за насилие над деца, също ги очакват строги наказания.

Новият законопроект също предвижда по-строги наказания за тероризма и действия като използването на домашно приготвени коктейли Молотов, използвани по време на протести. Според сегашното консервативно правителство левичарската администрация е толерирала тази практика.

Според новия закон, каза Цирас, хвърлянето на коктейл Молотов по време на публичен протест ще бъде криминално престъпление, а не дребна простъпка.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
ЛЮБОВЕН хороскоп за 9-13 декември
ЛЮБОВЕН хороскоп за 9-13 декември

Овен Овните ще имат нужда да бъдат разбрани и да говорят, да споделят, да разсъждават. Хубавата новина, е че половинката ще подходи с разбиране...