Хашим Тачи може да остане премиер на Косово

11655
Хашим Тачи може да остане премиер на Косово

Вероятно съставът на новото правителство на Косово ще бъде обявен по време на срещата на Съвета на Съвета за сигурност на ООН, посветена на страната на 4 декември. Според белградския вестник "Данас" не е изключено Хашим Тачи да остане на премиерския пост.

Сключването на коалиционен договор между Демократическата партия на Косово на Тачи и Демократическия съюз на Косово на Иса Мустафа беше направено миналия уикенд. Засега няма информация дали представителите на двете партии са сложили подписите си на такъв документ. Според неофициални източници досега са уговорени "90% нещата" и остава само да се дооформи програмата за работа на новото правителство.

Папата отказа среща с Хашим Тачи

Главата на Римокатолическата църква Франциск отхвърли искането за среща на министър-председателя на Косово Хашим Тачи. Той е поискал да...

Ако първоначално беше обявено, че новият косовски премиер ще бъде Мустафа, а Тачи ще стане президент след изтичането на мандата на Яхяга през 2016 г., все пак някои анализатори в Прищина не изключват възможността Тачи да остане начело на правителството, а Мустафа да бъде избран за председател на косовския парламент. Това става ясно от информацията на БГНЕС.

Учредителното събрание на новия косовски парламент е насрочено за 8 декември и тогава се очаква да бъде утвърден и съставът на кабинета. Според анализатори след като двете главни партии поделят министерствата помежду си, ще предложат място в правителството и на партиите от малцинствата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com