Жертвите на кървавия атентат на летището в Истанбул растат, всички полети са анулирани*

1656
Жертвите на кървавия атентат на летището в Истанбул растат, всички полети са анулирани*
Снимка: Gettyimages.com

32 души са загиналите до момента, а повече от 100 са ранените в следствие на двете мощни експлозии, които избухнаха на международното летище "Ататюрк" в Истанбул. 

Заради атентата в Истанбул самолет на Air France кацна извънредно в София

Самолет на Air France се приземи малко преди полунощ извънредно на летище София. Той изпълняваше полет от Париж за Истанбул и трябваш...

Телевизия Fox News цитира губернатора на Истанбул Хюсеин Авни Мутлу, според когото атентаторите не са двама, а трима.

По първоначална информация на входа на терминала на международните полети са се взривили атентатори-камикадзе, като преди това са произвели изстрели с автомат "Калашников". Никой за сега не е поел отговорност за атентата.

CNN цитира свои източници от полицейските среди, според които двама души са били спрени на едно от местата с детектори за метални предмети. По време на проверката охраната е разбрала, че те са терористи и е открила стрелба, но те са се самовзривили. В момента властите издирват трети терорист, въоръжен с автомат Калашников, който се крие на територията на летището.

Според данните именно той е стрелял по хората. На входовете на летището са поставени кордони. В терминала все още има пътници и служители на летището.

От министерството на здравеопазването на Турция са насочили 20 линейки към международното летище, съобщи по-рано ТАСС. В момента полицията постепенно започна да извежда хората от международния терминал.

Видео с момента на взрива на летището в Истанбул

Видео с момента на взрива на летището в Истанбул се появи в социалните мрежи. Припомняме, че два взрива разтърсиха летище "Ататюрк" в ...

Министърът на правосъдието в Турция е коментирал, че има предположения за извършителите на атентата, но ще се изчакат до последно заключенията на експертите. Стана ясно, че турските сили за сигурност са предотвратили по-рано и друг кървав инцидент, информира Нахиде Дениз от Турция в ефира на bTV. По думите й хиляди хора са в паника.

Към този момент нямаме информация за пострадали българи”, заяви посланик Надежда Нейнски. Тя допълни, че всеки българин може да се обърне за информация към местното консулство в Истанбул или към Министерство на външните работи.

По-рано тази вечер самолет на Air France се приземи малко преди полунощ извънредно на летище София. Той изпълняваше полет от Париж за Истанбул и трябваше да кацне на летище "Ататюрк", където по-рано вечерта бе извършен кървавият атентат.

Анулирани са всички полети от летището в Истанбул. Метрото е спряно. Целият район е блокиран, допълва още БГНЕС.

Председателят на турската организация "Червен полумесец" със специално обръщение обяви, че няма пряка нужда от доброволци кръводарители. Факт е, че заради постите по време на Рамазана, запасите от кръв са намалели. Той посочи няколко пункта за кръводаряване.

Няма данни за пострадали българи при атентата в Истанбул

На този етап няма данни за пострадали българи при експлозиите на международното летище "Ататюрк" в Истанбул. Това съобщи българският по...

*Новината се обновява

Очаквайте подробности!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com