Какво очаква неваксинираните в Гърция

3923
Какво очаква неваксинираните в Гърция
Снимка: iStock

Очаква се неваксинираните срещу КОВИД хора в Гърция да изпаднат в тежка ситуация от следващия понеделник, когато ще влязат в сила одобрените от правителството по-строги мерки за достъп до затворените пространства, пише вестник Iefimerida.

Според обявеното, от 13 септември до някои дейности ще имат достъп само ваксинираните и преболедувалите Covid, докато неваксинираните ще трябва да показват отрицателен бърз тест, направен в рамките на 48 часа, разходите за който ще бъдат поети от тях, предаде агенция Фокус.

Трудна зима за неваксинираните

Гръцки генерал подаде оставка вместо да се ваксинира

Неваксиниран гръцки генерал, който беше директор на военна болница в Атина, е подал оставка, вместо да си направи ваксина срещу COVID-1...

Само ваксинирани и преболедували (до 6 месеца от диагнозата) могат да влизат в закрити ресторанти (кафенета, барове, ресторанти, таверни, клубове, нощни клубове). Сертификатът за ваксинация ще бъде проверяван заедно със самоличността на входа на обекта с безплатното приложение за Covid.

Във всички останали затворени работни места по закон работодателят има право да знае кои от неговите служители са били ваксинирани.

В определени зони на открито и открито ще бъде разрешено да влизат само ваксинирани и преболедували (до 6 месеца от заболяването).

За влизане в театри, кино, музеи, археологически обекти ще се изисква Covid-паспорт. Същото се отнася и за спортните мероприятия.

Неваксинирани работници, ученици и студенти

В Словения въвеждат принудителна ваксинация за държавни служители

Словенският министър на икономиката Здравко Почивалшек обяви в четвъртък, че всички служители в публичния сектор, работещи директно с д...

В същото време, от понеделник, 13 септември, до 31 март 2022 г .:

Неваксинираните работници от публичния и частния сектор ще трябва да преминават седмичен лабораторен тест от 10 евро в частни клиники, който ще бъде покрит от тях.

Също така от 13 септември двата бързи теста седмично за неваксинирани учители вече са задължителни. Самостоятелно направените безплатни тестове за учениците трябва да бъдат декларирани на self-testing.gov.gr. Учителите трябва да имат 2 лабораторни бързи теста на седмица, които се извършват изключително в частни диагностични центрове, за сметка на тествания - 10 евро / тест.

Освен учителите и учениците, работниците в туризма, ресторантьорството, телевизията, киното, театъра, музикалните и танцови продукции, които не са били ваксинирани, ще трябва да представят два отрицателни теста седмично, които ще плащат сами.

Тези, които пътуват по всякакъв начин в рамките на страната, трябва да представят отрицателен бърз тест, извършен най-малко 48 часа преди заминаването им, и няма да могат да си правят безплатен тест за Covid в обществените здравни заведения, преди да отпътуват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Евакуират цял квартал в Ниш заради НАТОвска бомба

Гърците чакат силен циклон през уикенда

Румъния е все по-близо до отпадане на визите за пътувания в САЩ

Мицотакис се среща с Ердоган през май в Анкара

Генералният секретар на ООН: Напрежението между Белград и Прищина е нараснало

Кметът на гръцката столица: Атина не може да издържи повече цимент

Скопие осъмна с антибългарски графити (СНИМКА)

С кого ще се коалира ХДС на Пленкович в Хърватия

България е най-голямата заплаха за 23% от македонците: Проучване

Управляващите консерватори водят на изборите в Хърватия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com