Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Македонският президент не знаел нищо за преговорите с Гърция

29 май 2018, 13:59 часа • 895 прочитания

Нямаме никаква информация за постигнатата рамка за разрешаване на спора за името, за която вчера говори външният ни министър Никола Димитров. Това съобщиха от кабинета на македонския президент Георге Иванов.

"В кабинета на президента няма информация за договорената рамка за разрешаване на спора около името. Нямаме информация и за последните срещи на външните министри на Република Македония и Гърция, които се проведоха в Брюксел и Ню Йорк. Нямаме информация нито за позицията, нито за работата на експертните екипи на двете страни в Атина, включително и за подготвения двустранен договор", казват още от кабинета на Иванов в Скопие.

Днес гръцките медии съобщиха, че в близките дни ще има ключов телефонен разговор между премиерите Зоран Заев и Алексис Ципрас. На него двамата премиери ще направят последни уточнения относно споразумението за разрешаване на спора за името и за срещата им в Преспа за официализиране на Договора, предаде БГНЕС.

Според гръцките медии на масата за преговори в момента остават три предложения на международния посредник Матю Нимиц - Република Нова Македония, Република Северна Македония и Република Горна Македония.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес