Митов призова македонските политици да търсят диалог

878
Митов призова македонските политици да търсят диалог
Снимка: БГНЕС

Призовавам всички политически лидери в Република Македония незабавно да възобновят политическия диалог и да потърсят общи решения на създалата се политическа криза, като на първо място се заемат със запазването на обществения ред и вътрешната стабилност. Апелирам към въздържане от каквато и да е форма на насилие. Това заяви външният ни министър Даниел Митов след случилото се снощи в Македония. Ето какво още каза той:

"Демокрацията и правовата държава изискват политиците да бъдат на висотата на своите отговорности. Това означава също да се въздържат от действия, които биха могли да подкопаят правовия ред в държавата.

Протестиращи граждани превзеха президентството в Скопие

Демонстранти нахлуха в кабинета на президента на Македония Георге Иванов и изпочупиха мебелите, предава информационната агенция Telma. ...

Необходимо е възможно най-бързо страната да се върне към изпълнението на договореностите от Пържино в тяхната цялост. Само по този начин Република Македония би могла да съхрани политическата си стабилност, правовия ред и интегритета на институциите, без които няма как да бъдат проведени честни и демократични избори.

Призовавам политиците в Република Македония да се заемат с дневния ред на реформите, да укрепят демократичните институции в интерес на всички граждани и да върнат Република Македония на пътя на европейската интеграция."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com