X
 
 

МВнР:Стачка ще блокира Атина, Пирея и Елевсина

294 0
МВнР:Стачка ще блокира Атина, Пирея и Елевсина
Снимка: Getty Images / Guliver
На 18 февруари обществения транспорт и институциите в гръцката столица и в други градове могат да бъдат блокирани заради стачни действия. Затова предупреди Министерството на външните работи (МВнР) на Република България. "Управителният съвет на Работническия център в Атина е взел решение на 18 февруари 2020 г. да бъде обявена обща 24-часова стачка, която ще засегне обществения живот в гръцката столица, в Пирея и Елевсина", се казва в съобщението.

В 24-часовата стачката ще вземат участие държавните служители, работещите в системата на тролейбусните линии, съюзи обединяващи строителни работници, адвокати, счетоводители, моряци, пристанища - пътнически и товарни кораби. От пристанище Пирея съобщават, че  никоя категория кораби няма да провежда рейсове. Същия ден временно ще бъдат преустановени курсовете на автобусите от 11.00 до 16.30 ч. и на тролейбусите (ΗΛΠΑΠ), от 11.00 до 16:00 часа.

Трактори окупират централна Гърция в стачка на фермерите

Земеделските стопани в Тесалия в централна Гърция са готови за начало на стачки на селскостопанската общност в страната, като паркират ...

Очаква се служителите в метрото, електрическото влакче Кифисия-Пирея и трамваите да съобщят техния стачен график.

Решение за двучасово преустановяване на работа в периода от 10 до 14 февруари е взел и Съюзът на служителите в съдебната система – при гледане на граждански и наказателни дела, всекидневно от 09.00 до 11.00 часа.

От МВнР препоръчват на българските граждани, пребиваващи в Атина или планиращи пътуване в града да предвидят и осигурят алтернативен транспорт за придвижване и да се информират за актуалната обстановка на място, като спазват инструкциите и указанията на съответните транспортни компании и на местните власти.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Атина на следните телефони: +30 210 67 48 107; Дежурни телефони в извънработно време: +30 210 67 48 105, 106, 107; Мобилен телефон за спешни случаи: +30 693 70 96 220

Actualno.com

Етикети: