Николич иска референдум за признаването на Косово

17820
Николич иска референдум за признаването на Косово

За признаването на независимостта на Косово трябва да реши народът на Сърбия на референдум. Това заяви сръбският президент Томислав Николич, цитиран днес от вестник Blic.

„Бях обвиняван, че нямам свой план за Косово. Това беше един от козовете, поради които не трябваше да спечеля изборите. Време е да покажем ясно какво е решението, през което Сърбия не може да мине”, заяви Николич.

Тачи: Сърбия де факто е признала Косово

Сърбия де факто е признала Косово. Коментарът направи премиерът на Косово и външен министър на страната Хашим Тачи. В интервю за австри...

По думите му има различни ситуации в Косово. Едната е там, където няма сърби и където властите в Прищина упражняват цялата си власт. Другата е тази, където сърбите са малцинство и където отново управлява Прищина. И третата е в сръбските общини, където няма албанци и влияние от Прищина. Според него трябва да се консултират сръбските общини и да се отхвърлят предложенията на Прищина. Той още изтъкна, че е възможно да бъде предприет нов подход по отношение на сръбските общини.

„Трябва да видим дали ние трябва въобще да приемем администрацията на Прищина в Северно Косово. Защо да караме народа си да приеме онова, което не искаше да приема и под натиска на оръжие”, заяви Николич.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани