Нови мерки за икономическа помощ в Гърция, страната затваря целогодишните хотели

5559
Нови мерки за икономическа помощ в Гърция, страната затваря целогодишните хотели
Снимка: Getty Images

За да подкрепи икономиката по време на извънредното положение, причинено от пандемията от коронавируса, премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис обяви допълнително финансиране в размер на 10 милиарда евро, предаде БГНЕС.

"Държавният бюджет беше ревизиран. Така освен вече отпуснатите допълнително 3,8 милиарда евро, ще бъдат отпуснати още около 3 милиарда евро за подпомагане на икономиката от държавния бюджет - и поне същата сума чрез преструктуриране на ESPA [Националната стратегическа референтна рамка]", заяви Мицотакис в телевизионно обръщение. Той добави, че това не включва предоставянето на суми за допълнителна ликвидност за бизнеса от наличните финансови инструменти.

Гърция засилва карантината в бежанските лагери

Гърция обяви, че засилва карантинните мерки в бежанските лагери на своите острови, които ще бъдат изолирани поне за две седмици и там н...

Бенефициенти ще бъдат самонаети граждани и тези, които са уволнени или принудени да подадат оставка от 1 март. Мицотакис също каза, че специални великденски бонуси ще получат на медицинските работници и служителите на гражданска защита.

Премиерът на Гърция заяви, че допълнителните средства, заделени от ревизирания бюджет, ще бъдат насочени за удължаване на сроковете за предоставяне на обезщетенията за безработица (от 800 евро) до края на април - за работници, които са загубили работата си поради закриване на бизнеса, и за тези, които работят за компании, които търпят значителни финансови загуби.

В същото време Министерството на туризма на Гърция обяви затварянето на целогодишните хотели в страната до края на април с решение, което ще влезе в сила от полунощ на 22 март. По три хотела ще продължат да работят в Атина и в северния пристанищен град Солун, докато в останалите 11 регионални центрове ще остане по един работещ хотел.

Представителят на здравното министерство Сотирис Циодрас обяви нови 46 случая на заразени с коронавируса, с което общият им брой достигна 464, като същевременно потвърди, че още един заболял е починал - 70-годишен мъж в болница в Кастория, Северна Гърция. От тези, които са тествали положително за вируса, 78 са в болница, а 16 са в критично състояние, каза Циодрас и добави, че в 72 от случаите източникът на заразяване не е известен, което показва че вирусът циркулира в общността.

Гръцкото правителство с нови мерки в подкрепа на икономиката

Намаляване на ДДС за стоки, необходима за защита от коронавирус и обезщетение от 800 евро за всеки служител, принуден да прекъсне работ...

Още: "Епидемията от коронавируса продължава да удря света, Южна Америка почна да я усеща"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Ето как гледа Ердоган на предстоящата си среща с Мицотакис

Евакуират цял квартал в Ниш заради НАТОвска бомба

Гърците чакат силен циклон през уикенда

Румъния е все по-близо до отпадане на визите за пътувания в САЩ

Мицотакис се среща с Ердоган през май в Анкара

Генералният секретар на ООН: Напрежението между Белград и Прищина е нараснало

Кметът на гръцката столица: Атина не може да издържи повече цимент

Скопие осъмна с антибългарски графити (СНИМКА)

С кого ще се коалира ХДС на Пленкович в Хърватия

България е най-голямата заплаха за 23% от македонците: Проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com