X
 
 

Пожари и безредици в мигрантски лагер на остров Лесбос

843 0
photo of Пожари и безредици в мигрантски лагер на остров Лесбос
Снимка: Getty Images/Guliver
Пожар и безредици са възникнали в приемния и идентификационен център за мигранти и бежанци в Мория на остров Лесбос, полицията се опитва да възстанови реда, съобщи гръцкото министерство на защита на гражданите, която служба е на подчинение на гръцката полиция.

"Полицейските сили в момента действат в центъра на Мория на Лесбос поради инциденти, които са се случили", заявиха властите пред агенция РИА Новости.

Лодка с мигранти се обърна в Егейско море

Най-малко двама загинаха, а четирима са безследно изчезнали и 12 спасени, според първоначални сведения, след като лодка с бежанци и миг...

Безредиците бяха предшествани от два пожара. Първият е избухнал днес след обяд на около 400 метра от центъра и е бил потушен от пожарникари. Вторият е започнал след около 20 минути вътре в центъра; пожарникарите се опитват да го изасят.

„Има информация за жертвите, но в момента тя не е потвърдена“, се казва в официално съобщение.

В Митилини (административния център на Лесбос) вече са разположени допълнителни полицейски сили. Шефът на гръцката полиция и генералният секретар за миграционната политика летят за там.

Newsit.gr съобщи, позовавайки се на кмета на Митилини, че има информация за двама загинали, вероятно жена и дете, починали от задушаване.

Италия разреши 82 мигранти да слязат на остров Лампедуза

Италия разреши на кораба “Ocean Viking” да свали 82 мигранти на южното пристанище Лампедуза, съобщи благотворителната орган...

Съобщава се, че мигранти и бежанци се обръщат към пункта „Лекари без граници“ с проблеми с дишането.

Според Атинската информационна агенция AMNA в лагера има силно напрежение и жителите на лагера са нападнали пожарникари. Все още не е установено какво точно се е случило.

По официални данни на 27 септември в лагера са намирали около 12,5 хиляди души, въпреки факта, че той е проектиран да побере 3 хиляди души.

Снимка: архив

В Гърция ще има два нови "транзитни" мигрантски лагера

Правителството на Гърция планира да създаде два нови лагера на континенталната част, където да се настаняват мигранти и бежанци, прехвъ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално