Престрелките в Куманово продължили до 5 часа тази сутрин

3938
Престрелките в Куманово продължили до 5 часа тази сутрин
Снимка: БГНЕС

Профилът Кумановска ратна зона във Facebook пусна видео и снимки от вчерашните действия на полицията, които продължили до тази сутрин в 5 часа. Както е известно, късно снощи властите в Македония обявиха, че акцията е приключила. Според снимките и видеото обаче не е било така и атаката срещу бандитските остатъци е продължила до ранни зори в неделя. Чували са се гърмежи, имало е подпалени и изгорени обекти. До момента нито местното МВР, нито правителството са дали информация за мотивите на въоръжената група.

В същото време стана ясно, че коалиционният партньор на македонския премиер Никола Груевски Али Ахмети не е напускал страната по време на въоръжения инцидент в Куманово.

Българското МВнР призова за отговорно поведение на политиците в Македония

България изразява загриженост по повод събитията в град Куманово, Република Македония. Изказваме съболезнования на семействата и близки...

Лидерът на Демократическия съюз за интеграция (ДСИ) през целия ден вчера е работил в централата на партията в Мала Речица, край Тетово. Това каза източник от ДСИ пред сайта "Либертас" по повод информациите, че Ахмети е напуснал страната и никой не знае къде се намира той.

"Ахмети не само, че не е напускал Македония, но и имаше ключова роля престъпниците, които организираха въоръжен инцидент, да се предадат на силите на реда вчера след обяд", казва още източникът.

Както е известно, при инцидента загинаха петима македонски полицаи, а други 30 бяха ранени. Все още не се знае броя на пострадалите сред престъпната банда.

Съпругата на лидера на опозицията в Република Македония Зорица Заева пък осъди дезинформациите на проправителствените медии, че тя и Зоран Заев са напуснали страната.

Два дни траур в Македония в памет на жертвите в Куманово

На извънредно заседание тази нощ правителството в Скопие обяви днешният и утрешният ден за национален траур в памет на убитите при инци...

"Позор за правителствените мегафони. В момент, когато наши полицаи загиват, а жителите на Куманово се страхуват да излязат по улиците на града вие излъчвате лъжи за мен и семейството ми. Семейството на Зоран Заев никъде не бяга! Никъде не е изпратено. Ние се намираме в Струмица", написа Заева и призова близките до властта журналисти да отидат в нея дом, чийто адрес посочва.

Съпругата иронично поздравлява близкият до режима на Никола Груевски телевизионен Канал 5 за това, че през вчерашния ден излъчи развлекателно шоу.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com