Румънският парламент поиска оставката на президента

12454
Румънският парламент поиска оставката на президента

Румънският парламент прие на общо заседание на двете си камари декларация, с която се иска оставката на румънския президент Траян Бъсеску заради скандала за търговия с влияние, в който е замесен брат му, предаде агенция Медиафакс, цитирана от БТА.

Декларацията бе приета с гласовете на 344 депутати, нито един не гласува против, а 17 се въздържаха. Депутатите от Демократично-либералната партия и партия Народно движение не присъстваха в залата. Гласуването бе явно, с вдигане на ръка.

Горната камара на румънския парламент поиска оставката на Бъсеску

Председателят на румънският Сенат (горната камара на парламента) предложи на президента Траян Бъсеску да си подаде оставката 6 месеца...

Мирча Бъсеску, брат на румънския президент Траян Бъсеску, бе арестуван в края на миналата седмица във връзка с разследване за търговия с влияние. Според прокурорите от Националната дирекция за борба с корупцията в Румъния Мирча Бъсеску е получил сумата от 250 000 евро чрез посредник от арестувано за опит за убийство лице, за да повлияе в полза на освобождаването му.

Според появили се твърдения президентът Траян Бъсеску е бил в течение на случващото се, макар самият той да отрича каквато и да било намеса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com