Самарас: Новите ограничения са неизбежни

4755
Самарас: Новите ограничения са неизбежни

Гръцкият премиер Андонис Самарас определи като "неизбежен" новия пакет от "болезнени" икономии в размер на 11,5 милиарда евро, искани от ЕС и МВФ, за оставането на страната в еврозоната.

"Много от планираните ограничения са трудни, болезнени, ще причинят болка", призна Самарас в реч пред политическия комитет на консервативната си партия "Нова демокрация".

"Но те са неизбежни, защото в противен случай страната щеше да се озове отново на нулево равнище на доверие и на този фон щеше да излезе от еврозоната", заяви Самарас в момент, когато коалиционното му правителство не успява да постигне съгласие за подробностите около мерките. Прилагането им, планирано за 2013 и 2014 г., предизвиква недоволството и на синдикатите.

"Това ще бъде последният пакет с такива ограничения", заяви Самарас. Според министерството на финансите новият план, включващ ново намаляване на пенсиите, заплатите в държавния сектор и ограничаване на разходите за здравеопазване и социални помощи, трябва да бъде финализиран с Тройката, представляваща кредиторите на страната. След това той ще бъде представен на заседание на Еврогрупата на 14 септември в Никозия.

Редактор: Петър Проданов

Гърция се спасява с български заплати

Гърция, която не може да се справи с неплащането на данъци, предлага на нейна територия да бъдат изградени специални икономически зони...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани