X
 
 

САЩ не одобряват намесата на Русия в Сърбия

1402 2
САЩ не одобряват намесата на Русия в Сърбия
Снимка: iStock/Guliver
САЩ изразиха загриженост относно руската намеса в Сърбия и изразиха подкрепа за Белград при разследване на шпионската афера, в която участват руският разузнавач Георги Клебан и пенсиониран член на армията на Сърбия.

"Загрижени сме за съобщенията за неправомерна руска намеса в Сърбия. Съединените щати подкрепят усилията на Сърбия за разследване на инцидента и настоятелно призовават правителството да поеме отговорност за тези незаконни дейности в съответствие с принципа на правовата държава", се казва в изявление на Държавния департамент на САЩ.

Руският посланик в Сърбия: Шпионската афера е натиск върху Белград да се откаже от Москва

Руският посланик в Сърбия Александър Бокан Харченко заяви по повод аферата с шпионажа, че никакви "скандални истории" не могат да навре...

В изявлението се казва, че Русия се опитва да дестабилизира Европа чрез военен натиск, злонамерена кибердейност и злокачествено влияние в много страни, които са съюзници, партньори и приятели на Америка.

"С руското правителство бяхме ясни на най-високи нива: Трябва да спрете дестабилизиращите си дейности по света", се казва в изявлението.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители