Сириза води в гръцките предизборни проучвания

12440
Сириза води в гръцките предизборни проучвания

Крайнолявата гръцка партия Сириза има половин процент по-голяма популярност от "Нова демокрация" преди изборите за Европейски парламент в Гърция на 25 май, предаде БГНЕС.

Но консерваторите щяха да имат преднина от 1,4 на сто, ако днес в страната се провеждаха парламентарни избори. Това показва допитване на института ГПО за телевизия Мега.

Изследването, което било осъществено от 8 до 12 май, показва, че крайнолявата партия има подкрепа от 21,5%, а "Нова демокрация" - 21%, за предстоящите избори за Европейски парламент.

Новата партия Потами е на трето място с 8,5% от гласовете, след нея е неофашистката "Златна зора" със 7,5%, а Гръцката комунистическа партия получава подкрепа от 7% от избирателите. 13,8% от участниците в допитването заявили, че не са определили за кого да гласуват.

В същото време на въпроса за кого биха гласували, ако сега се провеждаха парламентарни избори, 24,5% от избирателите посочили "Нова демокрация", а Сириза има подкрепата на 23,1% от избирателите. Комунистическата партия е на трето място със 7,2%, следвана от Потами и "Златна зора" съответно със 7% и 6,9% от избирателите. 12,1% не са определили за кого ще гласуват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com