X
 
 

Турция проведе успешни изпитания на крилата ракета с морско базиране

801 1
photo of Турция проведе успешни изпитания на крилата ракета с морско базиране
Снимка: Getty Images/Guliver
Турция проведе успешни тестови стрелби с първата изцяло домашно разработена крилата ракета с морско базиране. Това съобщиха от управлението на военната промишленост на страната, цитирани от вестник Yeni Safak.

„Атмака“ е изстреяна от военния кораб „Киналида“, четвъртият противоподводен корвет клас Ада, произведен в рамките на турската национална програма за военни кораби, заяви Исмаел Демир.

Произведена от производителя на ракети Roketsan, Атмака се очаква да влезе на въоръжение в турската армия през втората половина на 2020 година, отбелязва още агенция "Фокус".

Очаква се руско-турско производство на С-400 до края на 2020г.

Вторият етап от доставката на руските системи С-400 за Турция ще предшества тяхното съвместно производство, което може да бъде осъществ...

„Атмака“ трябва да замени американската противокорабна ракета Harpoon. Според Roketsan Атмака е с високоточна, далекобойна, прецизна ударна противокорабна ракета, която може да бъде интегрирана за патрулни лодки, фрегати и корвети.

Противокорабната ракета е устойчива на атмосферни влияния и устойчива на противодействия.

Атмака е управляема ракета с обсег от 200 километра, която представлява заплаха за мишени извън линията на зрението.

Снимка: Архив

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 4 дена Профил на трол?
    А в българското военно министерство ДПС-турците са заложили една 300-килограмова супер дебела бомба с дистанционно задействане от типа караТърбух! Само с натискането на едно копче и целото министерство барабар с назначените "Влашко-Мангасарски Рептили и Орки" (ВМРО) заминава в небитието! Но за сега слушкат и гушкат като за последно на курбан байрам!