X
 
 

Турция забранява и търговията с електронните цигари

1172 0
photo of Турция забранява и търговията с електронните цигари
Снимка: iStock/Guliver
Турското правителство възнамерява да внесе в парламента предложение за забрана на продажбата и вноса на електронни цигари. Това обяви министърът на здравеопазването Фахретин Коджа, цитиран от Анадолската агенция.

Припомняме, че в Турция употребата на електронни цигари е забранена, пушенето им в закрити публични помещения също е под забрана така, както и на стандартните тютюневи изделия. През септември полицейски екипи за борба с контрабандата атакуваха нощен клуб в Истанбул заради организирана реклама на електронни цигари. Арестувани са трима души, а на 800 участници са наложени парични глоби.

Изглежда ще има по-нисък акциз за бездимните цигари

Бездимните цигари да бъдат облагани с 40% акциз от акциза на конвенционалните цигари - това реши Бюджетната комисия в парламента. В абс...

Преди време Центърът за профилактика и контрол на болестите (CDC) в САЩ съобщи за взрив на белодробни и респираторни заболявания сред почитателите на електронните цигари. От центъра са предложили на хората да „разгледат възможността за отказ от електронните цигари”.

Специалисти от Управлението по санитарен надзор върху качеството на хранителните продукти и медикаменти в САЩ са открили веществото в примеси с марихуана, която заболелите пушачи на електронни цигари са пушили, уточнява още БГНЕС.

Въпреки това няма единодушие по темата и експертите смятат, че е рано да се правят окончателни изводи.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 19-20 октомври

Овен Много е вероятно да се почувствате неудовлетворени от връзката си. Емоциите ще се дължат на възникнал спор, но не правете генерални заключения....