X
 
 

Унгария не дава Никола Груевски на македонското правосъдие

1031 0
photo of Унгария не дава Никола Груевски на македонското правосъдие
Снимка: БГНЕС
Унгария официално е известила Северна Македония, че няма да екстрадира бившия премиер на страната Никола Груевски, предаде БГНЕС.

Министерството на правосъдието в Скопие съобщи, че още на 5 август са получили становището, че унгарски съд смята, че не са изпълнени законовите изисквания за екстрадирането на Груевски, след като искането му за политическо убежище е било одобрено, в резултат на което, формалното известяване не е новост, пише агенция МИА.

Унгария няма да екстрадира Груевски

Бившият македонски премиер Никола Груевски няма да бъде екстрадиран обратно в родината си. Това реши съдът в Будапеща, предаде БГНЕС. ...

"Съгласно член XXXVIII за международната правна помощ по криминални дела, лице, което е получило политическо убежище, не може да бъде екстрадирано в страната, от която бяга. Затова Министерството на правосъдието на Унгария отхвърли исканията за екстрадиция, за което нашето министерство беше уведомено в началото на август", казват от институцията в Скопие.

Министерството на правосъдието на два пъти искаше екстрадирането на Никола Груевски, който е осъден ефективно по аферата "Танк" и заподозрян за събитията на 27 април 2017 година.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално