X
 
 

В Босна изловиха фалшификатори на дипломи

453 0
В Босна изловиха фалшификатори на дипломи
В сряда босненската полиция арестува 18 души, заподозрени в принадлежност към пръстен на фалшификатори, които са подправили хиляди университетски дипломи и други сертификати.

Операция Перо все още е в ход, заяви говорител на федералната полиция в Босна SIPA и добави, че сред арестуваните са били двама служители на полицията.

Босна прехвърля мигранти близо до миниран район

ООН в Босна и Херцеговина съобщи, че властите в страната са прехвърлили 282 мигранти в палатков лагер близо до район с мини, останали о...

Те са заподозрени в подаване на информация по аферата на групата фалшификатори, заяви говорителят Лука Миладинович, предаде БГНЕС.

Пазарът на фалшиви дипломи се разрасна сериозно през последните години в балканската страна с население от 3,5 милиона души, която е една от най-бедните в Европа.

Разследването е насочено към общо 53 заподозрени, както и пет образователни институции, заяви Ирена Марянович Чавич, говорител на прокуратурата.

Фалшивите дипломи, продадени за между 1000 и 15 000 босненски марки (500 до 7 700 евро), включваха всички нива на образование от начално училище до университет.

Няколко земетресения са регистрирани в Босна

Три земетресения бяха регистрирани тази сутрин жителите на Гламоч в Босна и Херцеговина. Трусът е усетен в почти цялата страна, съобщав...

Девет души бяха арестувани при подобна операция през февруари.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално