X
 
 

В Черна гора масово напускат държавната администрация

1600 0
photo of В Черна гора масово напускат държавната администрация
Снимка: iStock
Министерството на финансите на Черна гора е отпуснало 2,7 милиона евро в тазгодишния бюджет за изплащане на обезщетение за служители в държавната администрация, заинтересовани от прекратяване на трудов договор.

Въпреки призива на Министерството на публичната администрация да молбите да се подадат до 30 август, Сузана Прибилович от ведомството обяви, че заявленията могат да бъдат подадени до 30 декември 2020 г. и че има силен интерес сред служителите към прекратяване на договор.

Черногорският премиер отказа да прекрати дипломатическите връзки с Русия

Черногорският премиер Душко Маркович заяви, че неотдавнашната присъда за опит за терористична атака в деня на парламентарните избори пр...

Обезщетението за напускане зависи от квалификацията и работата и варира от около 1000 евро до 16 500 евро. Вероятно обезщетението ще бъдат изплатени през октомври.

Същевременно лидерът на Демократичния фронт в страната Милан Кнежевич разкри, че Черна гора е изгубила около 2 милиарда евро заради антируските санкции, към които балканската страна се присъедини през 2014 г.

„Към днешна дата Черна гора е загубила около 2 милиарда евро поради антируските санкции“, каза той в интервю за вестник „Известия“.

Според политика резултатът от недружелюбната политика е станало намаляването на притока на руски туристи и инвестиции.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Владимир Путин основава нова държава?

Тези дни руските държавни медии и хилядите платени тролове в социалните мрежи имат доста работа. По повод 80-годишнината от Пакта между Хитлер...