Вицепремиерът на Турция: Жените не бива да се смеят на публични места

30020
Вицепремиерът на Турция: Жените не бива да се смеят на публични места

Обществото в Турция е пред морален разпад. И мъжете, но главно жените трябва да бъдат сдържани, да са верни на съпрузите си и да избягват смях на публично място. Това заяви турският вицепремиер Бюлент Арънч, пише в. "Заман", цитиран от БТВ.

"Сдържаността е от критично значение. Тя е предимство за една жена. Мъжът също е длъжен да я притежава. Той няма да е женкар, той ще остане верен на своята съпруга. А жената ще познава своя махрам и немахрам (родственик, женитбата за когото е забранена – бел. ред.)", заяви той във връзка с ислямската категоризация – кой с кого може да сключи брак. "Жената няма да се смее пред всички и няма да покаже своята привлекателност", допълни той.

Арънч направи това заключение по време на церемония, организирана от партия му ПСР по повод на ислямския празник Шекер Байрам.

Според него някои телевизионни предавания, които причиняват "секс пристрастяване" сред тийнейджърите, както и лесният достъп до вредни сайтове, са основната причина за моралното разложение в обществото. Него пък Арънч обвини за тревожното нарастване на случаите на насилие срещу жени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com