Виктор Понта оглавява трети кабинет в Румъния

23228
Виктор Понта оглавява трети кабинет в Румъния
Снимка: БГНЕС

Румънският парламент одобри състава на новото правителство на премиера Виктор Понта. За кабинета на Понта гласуваха 346 депутати, а 191 бяха против, предаде БГНЕС.

Това е третото поред правителство, ръководено от лидера на Социалдемократическата партия. Последните промени в кабинета се наложиха, след като Национално-либералната партия напусна управляващата коалиция поради остри политически несъгласия, включително и по въпроса за участието на предстоящите през май евроизбори.

Миналия месец беше създаден Социалдемократическият съюз, в който влизаха Социалдемократическата партия, Националният съюз за прогрес на Румъния и Консервативната партия. Това беше една от причините, поради която Национално-либералната партия напусна коалицията.

40% повече осъдителните присъди за корупция в Румъния за 2013 г.

Броят на осъдителните присъди, издадени от румънски съдилища по делата за корупция, се е увеличил с над 40% през 2013 година, но натиск...

Виктор Понта си гарантира мнозинство и подкрепа за кабинета, след като партията на етническите унгарци се съгласи да бъде част от управляващата коалиция с двама министри, един вицепремиер и 14 държавни секретари. В същото време парламентарната група на националните малцинства обяви подкрепа за новия кабинет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани