ВМРО-ДПМНЕ: Зоран Заев да обясни какво е договорил в България

8076
ВМРО-ДПМНЕ: Зоран Заев да обясни какво е договорил в България
Снимка: БГНЕС

Македонската опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ посочи, че министър-председателят Зоран Заев се превръща в сериозен риск за македонските национални интереси, предаде скопският телевизионен канал А1 On.

„Зоран Заев води македонското правителство и дължи обяснение на македонския народ, къде е видял национализъм и омраза в поведението на Македония, че сега да обръща нова страница“, пише в официално заявление на партията.

Заев обеща учебниците по история в Македония да бъдат променени

Македония сменя учебниците по история. След като София и Скопие се разбраха да изчистят недоразуменията в миналото, македонският премие...

„Според ВМРО-ДПМНЕ, Заев по време на двудневното си посещение в България, е ударил силно по македонската държава. Божидар Димитров, директорът на Националния исторически музей на България, по повод посещението на Заев заяви, че е мислел, няма да доживее деня, когато македонски политик от Скопие ще заяви, че българският и македонският народ са едно и също. Димитров обяви, че с подписването и изпълнението на договора за добросъседство се слага край на македонизма и Македония се превръща във втора българска държава. Дали СДСМ и Зоран Заев смятат, че Република Македония няма своя собствена история? Нима македонската история няма значение на Зоран Заев, така че той е решил да заяви, че в македонските учебници ще бъде променено всичко, което не е в новия дух на сътрудничество между двете държави“ се казва в заявлението на партията, цитирано от "Фокус".

ВМРО-ДПМНЕ изисква обяснение за това какво е договорил Заев при посещението си в София. „Македонският народ изисква вникване в съдържанието на договора, който Заев се е съгласил да подпише“, пишат от партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com