X
 
 

Временна забрана за внос на свинско от Сърбия в Босна и Херцеговина

2071 0
Временна забрана за внос на свинско от Сърбия в Босна и Херцеговина
Снимка: Getty Images/Guliver
Ветеринарната служба на Босна и Херцеговина (БиХ) прие Инструкция за временна забрана за внос на определени пратки месо от Сърбия заради съмнение за наличието на африканска чума по свинете в тази страна, предава ТАНЮГ.

С нея се забранява вноса на домашни и дива пресата, месо от домашни и диви прасета, както и продукти от домашни и диви прасета, които не са били третирани по никакъв начин, докато не бъде сигурно, че африканската чума по свинете е напълно унищожена, съобщава „Независине новине“.

Свиневъди: Икономически интереси стоят зад масовото клане на прасета

Протестиращите при село Крушаре изпратиха отворено писмо до премиера Бойко Борисов, ресорните министри и директора на Българската агенц...

Както съобщават от Ветеринарната служба на Босна и Херцеговина, забраната се въвежда за да се предотврати внасянето на африканската чума по свинете от Сърбия в Босна и Херцеговина, предава агенция Фокус.

Настоящата инструкция ще остане в сила, докато не бъде получена официална информация от компетентните органи на Република Сърбия за премахване на съмненията за африканска чума по свинете, се добавя в текста.

Как се развива ситуацията с болестта у нас може да прочетете в статията ТУК

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално