X
 
 

Започва принудителното евтаназиране на домашни прасета в Южна България

1820 1
photo of Започва принудителното евтаназиране на домашни прасета в Южна България
Снимка: Getty Images/Guliver
Снощи изтече удълженият срок, в който стопаните на домашни прасета от Южна България трябваше доброволно да умъртвят животните си.

Мярката е заради откритите огнища африканската чума по свинете. От днес трябва да започне принудително евтаназиране и загробване на животните в дворовете, посочва bTV.

Зам.- министърът на земеделието за мерките за свинете: Нали на Нова година пак ще умрат

"Ако сега плаче баба Стоянка, утре ще плаче цяла България. Мярката е абсолютно непопулярна, но е наложителна. Откакто предприехме тази ...

В петък стана ясно, че 30-те кметове на пазарджишки села, които поеха ангажимент пред премиера Бойко Борисов да убедят своите съселяни да изпълнят нареждането, отказват да допуснат екипите от Агенцията за безопасност на храните в дворовете на хората.

Междувременно в община Свищов бедственото положение, въведено заради заразата, беше удължено до утре. Причината е загробването на 17-те хиляди прасета от фермата в село Българско Сливово и нуждата от допълнителна дезинфекция на площадката за загробване.

В Община Долни чифлик също отказват да се съгласят със заповедта за доброволно умъртвяване на домашните прасета.

Хората не са съгласни да унищожат животните, защото наблизо няма огнища на африканска чума. Стопаните се заканиха протестите им да продължат, предаде БНТ.

Днес изтича срокът стопаните да заколят прасетата си доброволно

Днес (11.08.19 г.) изтича срокът, в който стопаните от Южна България трябва доброволно да изколят прасетата в личните си стопанства, пи...

От няколко дни те затварят пътя Варна-Бургас край село Оряхово, като символично пресичат пешеходната пътека на пътя.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители