X
 
 

Заев: Мицотакис е опитен политик, който мисли за доброто на страната си

1455 2
Заев: Мицотакис е опитен политик, който мисли за доброто на страната си
Снимка: БГНЕС
Мицотакис е опитен политик и със сигурност мисли за доброто на страната и съседите си, както и за целия балкански регион, казва премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев в интервю за гръцката телевизия Алфа, в направено в Скопие три дни преди изборите в Гърция, предаде БГНЕС. 

В интервюто, публикувано в две части, Заев говори за Договора от Преспа, сближаването на народите, икономическото сътрудничество, приятелството му с бившия гръцки премиер Алексис Ципрас. По думите на Заев той щял да бъде запомнен в Македония като човекът, под чието ръководство е променено името на страната.

Той подчертава, че в зависимост от това как човек греда на споразумението, той може да каже, че договорът е добър или лош, но изрази убеждението, че всички ще гледат към бъдещето и няма да има връщане назад.

Заев подчерта, че внимателно следи изявите на Мицотакис, че е запознат с неговия коментар, че договорът не е добър.

„Договорът, вероятно ако погледнем през призмата на двете страни, може еднакво да не е добър или еднакво добър. Вярвам, че всички заедно ще гледаме напред, няма да се върнем назад. Мицотакис е опитен политик и със сигурност мисли за доброто на своята страна, за своите съседи и за целия балкански регион“, каза Заев.

Заев: България е наш стратегически партньор и голям приятел

България е наш стратегически партньор и един от най-големите приятели на Република Северна Македония. Това заяви министър-председателят...

Македонският премиер коментира, че Гърция вече е нов приятел и стратегически партньор и това не е малка придобивка

„Аз съм човекът, който тук, в Северна Македония ще бъде започнен, че под неговото лидерство е сменено името на нашата страна. Но, както в едно семейство, понякога в живота трябва да правите някои стъпки, не толкова щастливи, но за доброто на децата, за доброто бъдеще на семейството, но и за съседите, вие правите тези стъпки заедно. Сега имаме нов приятел и стратегически партньор Гърция. Нима това е малка придобивка? За мен е голяма работа“, каза Заев,

Като доказателство за ползата от Споразумението от Преспа македонският премиер подчерта, че само за една година търговията между двете страни се е увеличила с 20,5%. „Ако досега гражданите на Македония са правели по един милион посещения в Гърция годишно, тази година ще са над един милион и половина посещенията.“

В интервюто Заев спомена приятелството си с предишния гръцки премиер и подчерта че приятелството трябва да го има и между народите на двете страни.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
    МаААлиЕЕЕ...а ма тоя Зайо Байо бил гООолем плужек!!!!Как само се подмазва...ОТВРАТ!!!!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
    МаААлиЕЕЕ...а ма тоя Зайо Байо бил гООолем плужек!!!!Как само се подмазва...ОТВРАТ!!!!