Заради български реки Одрин е под вода

22940
Заради български реки Одрин е под вода
Снимка: БГНЕС

Реките Арда, Марица и Тунджа са вдигнали критично нивата си. В резултат Одрин отново е потопен, а се очакват още разливи, пишат днес местните издания.

Тунджа излезе от коритото си и заля арената, на която се провеждат традиционните мазни борби. Същевременно движението по два от мостовете е забранено заради опасност от инциденти. Студеното и дъждовно време на Балканите се отразява тежко в Одрин. От 2 дни заради валежите нивата на водните количества в Марица и Тунджа се покачва постоянно, пише БГНЕС.

Кметът на Одрин няма да съди България заради наводненията

Кметът на Одрин Реджеп Гюркан няма намерение да съди България заради щетите, причинени от наводненията от придошлите води на Марица пре...

Цитиран е областният управител Дурсун Али Шахин, който посочва като причина за поредното наводнение река Арда в Кърджалийска област. Той обяснява: "Българските власти ни уведомиха, че в близките дни ще се наложи отварянето на шлюзите на хидросъоръженията, тъй като водоемите по река Арда са пълни над 90%. Това означава, че водният приток в Тунджа и Марица ще се увеличи силно, но все пак не очакваме кризисна ситуация като предишната".

Той е разпоредил полицейски постове по рисковите мостове, които предупреждават шофьорите да бъдат внимателни. Управителят на Одрин казва още, че тепърва предстоящото снеготопене по българските реки ще предизвика мощен воден приток и нова опасност от наводнения. Той се позовава и на прогнозите на метеоролозите, според които се очакват обилни дъждове в следващите дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com